Seier 5-0 (3-0,1-0,1-0), boxscore.

Lørenskog vs FriskAsker, Lørenskog ishall
Tap 2-1 (1-1,1-0,0-0), boxscore.

Tap 4-5 (2-1,0-1,2-2,0-1), boxscore.

Da ble det tidlig sommerferie på U18 i år etter en tett kvartfinaleserie hvor Lørenskog trakk det lengste strået, etter en scoring 8 sekunder før slutt i 4.periode i avgjørende kvartfinale.

Takk for i år.

Kvartfinaler U18 2017

Postet av U18 den 7. Mar 2017

Frisk Asker trakk Lørenskog i kvartfinalen U18 elite. Første kvartfinale spilles 9.mars kl.20:00 i Askerhallen.

Postet av U18 den 2. Mar 2017

Da er det klart for siste kamphelg og de to siste serierundene. Vi skal møte Stjernen i to kamper hjemme/borte. Vi ligger på 3.plass à poeng med MS på 56 poeng. MS har også tre kamper igjen mot våre to. Vålerenga og Lillehammer har sikret seg henholdsvis 1. og 2.plass i U18 elite serien 2016-2017. Storhamar ligger på 5.plass med 51 poeng og Lørenskog ligger på 6.plass med 50 poeng. Det er dermed ikke klart hvordan plasseringene blir. MS og Storhamar møter hverandre i to kamper. MS møter i tillegg Sparta i en hengekamp. Lørenskog møter Vålerenga i to kamper.

Det er med andre ord ikke lett å spå hvem som ender på 3.til 6,plass. Det som er sikkert er at disse lagene skal trekkes om hvem som møter hverandre i kvartfinale.

Fredag 3.mars kl.20:00

FriskAsker vs Stjernen, Askerhallen

Tap 2-3e.s.d(1-0,0-0,2-1,0-1)

Tross tap, dette var en opptur fra de siste matchene. Det var mye mere spill og flyt enn det vi har sett i det siste. Vi møter et sterkt Stjernen lag og alikevel hadde vi et bra trykk i 1 og 2.periode. Vi tar ledelsen 1-0 etter en flott passning fra Emil opp til Sander. I 3.periode mister vi litt av flyten og Stjernen utlikner og går opp i ledelsen i løpet av 2 minutter , 5 minutter ut i 3.periode. 2 minutter senere snapper Markus pucken i offensiv sone og setter utlikningen til 2-2. Ingen av lagene klarte å avgjøre før full tid og kampen gikk til Sudden Death, selv om Stjernen har tre overtall siste 10 minutter. Vi går også inn i Sudden med Emil i utvisningsboksen i 55 sekunder. Vi rir av den og begge lag har muligheter til å avgjøre. Stjernen setter seiersmålet 3:47 ut i Sudden. Med 1 poeng sikret vi 4.plassen i serien og hjemmebane fordel i sluttspillet.

Søndag 5.mars kl.17:00

Stjernen vs FriskAsker, Stjernehallen

Seier 4-5 (2-1,1-3,1-1), skudd 28-30.

Det ble en bra avslutning på serien med seier over Stjernen i Stjernehallen, selv om det var litt problemer med utstyret til et par av gutta med glemt hjelm og glemt bukse. Stjernen var behjelpelige med å låne ut det som manglet, dog i en annen farge enn gutta var vant med å spille i.

Det var et par rekker som slet litt i første periode, men etter en justering i første pause, så det ut til å løsne litt. Markus var i scoringsform og satte 4 pucker i mål. Oskar hadde også et mål. Dommeren-trioen prøvde sitt til å ødlegge kampen med å blæse litt i hytt og pine. Kristian sto godt med 24 redninger.

Tap 3-2 (0-1,2-1,1-0)

Det ble to tap mot Vålerenga denne helgen. På fredag var det Bergflødt og Oskar som sto for målene og Søndag var det 3.rekka og Magnus som sto for begge scoringene. Mange håpet jo på at Magnus skulle få sitt andre hat-trick for sessongen og han var ganske nærme i sluttsekundene. Mye bra fra 01-spillerne på søndag.

Kamper 17-19.februar.

Postet av U18 den 13. Feb 2017

Til helgen møter vi Lillehammer i to kamper borte/hjemme.Vi ligger på 3.plass med 56 poeng, 12 poeng bak Vålerenga (68) og 2 poeng bak Lillehammer (58). Lillehammer kommer fra seier og tap mot Nidaros og seier og tap mot Vålerenga. Det viser litt hvor uforutsigbar serien er. Vi kommer fra to tap mot Lørenskog og seier mot MS. Når lagene møttes i November ble det en seier til Frisk på straffe og en seier til Lillehammer. Vi håper å ha snudd den litt dårlige trenden vi hadde mot Lørenskog og følge opp etter seieren mot MS. Vi må bli bedre defensivt og tette litt mere bakover. Vi har fått tilbake André etter skade, noe som er godt i en litt skjør back situasjon. Thomas og Emil er fortsatt ute med sykdom og skade.

Fredag 17.februar kl.20:00
Lillehammer vs FriskAsker, Kristinshall

Tap 6-4(2-0,3-1,1-3). Skludd 30-23

Vi hang godt med de første 10 minuttene og så begynte vi å rote det til. I andre periode fortsatte problemene og Lillehammer gikk etterhvert opp til 5-0. Vi fikk en scoring helt på tampen av 2.periode og kom ut i 3.periode med litt mer selvtillit. Vi fikk et par tidlige overtall som satt ganske bra og det sto 5-3, to minutter inn i 3.periode. Vi hadde mulighet til å redusere til 5-4 i et overtall midtveis i perioden, men i stedet er det Lillehammer som får et overtall og setter inn 6-3. Vi klarer å redusere til 6-4 i et dobbelt overtall, men kom aldri nærmere. Vi trenger litt mere innsats og fokus for å ta Lillehammer. Solberg setter to mål mens Torgunrud, Jensen og Hodt får to assist hver. Hurrød og Thommassen scorer en hver.

Søndag 19.februar kl.12:30

Tap 2-3 (0-1,0-2,2-0)

Det ble et bra skippertak i 3.periode men det endte med tap. Makus med begge Frisk sine mål. Fayen med 26 redninger på 29 skudd.

Frihelg og landslagspause.

Postet av U18 den 5. Feb 2017

Til helgen er det spillefri for de fleste, fordi det er internasjonal pause. Etter 30 serierunder ligger vi på 3.plass med 56 poeng, 12 poeng bak Vålerenga (68) og 2 poeng bak Lillehammer (58). MS (50) ligger på 4.plass, 6.poeng bak Frisk. I bunnen er det tett kamp om de siste to sluttspill plassene. Sparta ligger i bunnen med 31 poeng, Mens Stavanger og Nidaros ligger på 8. og 9.plass med 32 poeng hver. Stjernen ligger på 7.plass med 35 poeng. Stavanger og Nidaros har bare spilt 28 kamper og skal avgjøre seg imellom med en maraton helg i Trondheim med fire kamper 24-26.februar.

Kamper 3-5.februar.

Postet av U18 den 29. Jan 2017

Til helgen møter vi MS til en bortekamp på søndag i Manglerud ishall. Hjemmekampen som var satt opp 3.februar ble flyttet og spilt 9.desember, hvor vi vant 6-2 med Anton i mål og 3 poeng på Markus og Emil. Etter to tap mot Lørenskog rykket vi en plass ned på tabellen til 3.plass, 2 poeng bak Lillehammer (55) og 3 poeng forran MS(50). Alle de andre lagene i toppen spilte til en seier og et tap sist helg. MS hadde besøk av Stavanger og tapte lørdag 1-5 og vant søndag 4-1. Vi trenger å snu trenden litt og få tilbake det positive vi hadde mot Sparta for to helger siden.

Søndag 5.februar kl.13:00
Manglerud Star vs FriskAsker, Manglerud ishall

Seier 5-6(3-1,2-2,0-3), skudd 26-18

Det varierte en del, men vi så at innsatsen var tilbake i laget.3-1 etter første periode var ikke helt riktig resultat, men MS var flinke til å utnytte et par overganger. Vi jobber oss tilbake i kampen i 2.periode og utlikner til 3-3. Men så glipper det litt de siste 2 minuttene av perioden og MS går til siste pause med 5-3 ledelse. 5 muntter ut i siste periode setter Markus sin fjerde for dagen og reduserer til 5-4. Minuttet etter setter Magnus en retur og utligner til 5-5. Vegard blir matchvinner 2 minutter før slutt. Falset sto bra selv om han endte på 81%.

FriskAsker U18-spillere på landslaget.

Postet av U18 den 28. Jan 2017

Vi gratulerer Henrik Fayen Vestavik og Kristoffer Thomassen med uttaket på U18 landslaget til 4-nasjonersturneringen i Ålborg 7-12.februar. Norge møter Hviterussland, Latvia og Danmark.

Lykke til!

U18-landslaget til 4-nasjoners i Ålborg 7. - 12. februar

Kamper 27-29.januar.

Postet av U18 den 25. Jan 2017

Etter forrige helg klatret vi en plass på tabellen og ligger nå på 2.plass med 53 poeng selv om vi har en kamp mere spilt enn Vålerenga (62) og Lillehammer (52). Vålerenga spilte mot MS sist helg og hadde en seier og et tap. Lillehammer spilte mot Storhamar og hadde også en seier og et tap.Vi hadde to solide seiere mot Sparta og tok dermed inn 3 poeng på begge topplagene.

Til helgen er det Lørenskog som står for tur med en borte/hjemme serie. Lørenskog kommer fra to tap mot Sorhamar for to uker siden og er nok litt sultne på seier. Sist vi møtte Lørenskog i oktober ble det storseier hjemme i første kampen hvor vi vant 7-0. I returoppgjret ledet vi 4-3 til det gjensto 4 minutter, men tapte 5-4. Kenneth Papalardo ble matchvinner for Lørenskog.

Vi har nå tre seiere på rad og satser på to seiere og å øke vinnerrekken til fem kamper.

Fredag 27.januar kl.20:00
Lørenskog vs FriskAsker, Lørenskog Ishall

Tap 5-1(1-0,4-0,0-1) Skudd 25-29

Det ble et solid tap etter kollaps i 2.periode. I løpet av 1:15 i begynnelsen av 2.periode slipper vi inn 3 mål. Det er ikke enkeltspillere, men hele laget som kom ut etter første pause, som var uten fokus og intensitet. Vi åpnet kampen bra med god flyt og bra energi. Etter halvspilt 1.periode gir vi bort initiativet og Lørenskog overtar mer og mer. Og i 2.periode mister vi det helt. Lørenskog øker til 4-1 halvveis ut i 2.perioden. Det ser imidlertid ut til at vi bruker siste pause godt og ønsker å pynte litt på resultatet i 3.periode. Vi sliter med å få satt pucken i mål, men klarer å redusere til 5-1 rett før slutt etter scoring av Magnus, med pasning fra Didrik. Henrik hadde heller ikke den beste dagen på jobben, men fikk heller ikke særlig god hjelp fra gutta forran seg og ender opp med redningsprosent på 80%.

Søndag 29.januar kl.12:30

Tap 2-7(1-0,1-3,0-4) Skudd 32-34

Det ble ikke stort bedre idag. Litt det samme idag hvor vi gjør en god første periode før det glipper i siste haldel av kampen. Den største forskjellen er det arbeidet som legges ned i defansiv sone. Lørenskog dekker skudd og jobber godt forran egen keeper. Det gjør ikke vi. Morten poengkonge med 2 assist. Kristian med 80% og lite hjelp av gutta forran seg.

Kamper 20-22.januar.

Postet av U18 den 22. Jan 2017

Før denne runden er vi på 3.plass med 47 poeng på tabellen og møter Sparta hjemme/borte. Vi ligger 2 poeng bak Lillehammer som har lokaloppgjør mot Storhamar denne helgen. Sparta ligger på 8.plass med 28 poeng.og kjemper om sluttspillplass sammen med Nidaros, Stjernen,Lørenskog og Stavanger. Det skiller bare 2 poeng fra 10.plass til 6.plass. Stavanger og Nidaros har to kamper færre spilt.

Mye skader/sykdom pluss at det er U20-kamp på søndag gjør at det blir en liten tropp på søndag. Fredag stiller vi med alt tilgjenelig.

Fredag 20.januar kl.20:00
FriskAsker vs Sparta, Askerhallen

Seier 5-2(2-2,1-0,2-0)

En god kamp hvor det flyter litt bedre enn det gjorde mot Nidaros sist helg. Positivt er at vi har 5 forskjellige målscorere med Solberg, Jensen, Hurrød, Hodt og Snare. Thomassen poengkonge med 2 assist. Falseth gjør en god kamp med 23 redninger på 25 skudd og 92%.

Søndag 22.januar kl.13:00
Sparta vs FriskAsker, Sparta Amfi

Seier 1-7(0-1,1-4,0-2)

Det ble en solid seier selv med lite folk. Vi stilte med tre løperrekker og to backpar. Gutta fikk skikkelig flyt. Passningsspillet satt og gutta hadde god disiplin og fokus og vi har 58 skudd på mål. Sparta klarte ikke å skape så veldig mye. Det ble litt utfordringer defansivt ved et par anledninger men ellers hadde vi stålkontroll. Poengkonge ble Vegard Voss med 4 poeng (1+3), Hurrød med 3 poeng (2+1) og Jensen(0+2), Hodt(0+2) og Soleng(1+1) på 2 poeng. Vestavik står veldig godt de gangene han blir testet og slipper bare inn 1 på 26 skudd med reningsprosent på 96 %.

Kamper 14-15.januar.

Postet av U18 den 10. Jan 2017

Til helgen kommer Nidaros på besøk og vi har dobbeltkamp lørdag og søndag. Det ble ikke de store endringene på tabellen sist helg og vi holder fortsatt 3.plass med 44 poeng, 2 poeng bak Lillehammer og 3 poeng forran MS. Lillehammer og MS møter hverandre hjemme/borte denne helgen, så der kan det komme endringer på tabellen. Nidaros har vært litt ustabile i det siste med to seiere mot MS, to tap mot Lørenskog før jul og en seier og et tap mot Storhamar sist helg. Vi hadde en seier 4-7 og et tap 6-3 borte mot Nidaros i oktober når vi besøkte Trondheim. Vi stiller nok med et lag med hjelp fra 01/02 på lørdag, da U20 har kamp før oss på Lørdag. Søndag stiller vi nok med fullt manskap utenom Eirik og André som er langtids sykemeldt.

Postet av U18 den 3. Jan 2017

Til helgen reiser vi til Stavanger og har dobbeltkamp borte. Vi starter det nye året på 3.plass, à poeng med Lillehammer på 2.plass med 41 poeng. Vålerenga topper tabellen med 48 poeng. Stavanger ligger nederst på tabellen med 19 poeng, men kommer fra to seiere mot Stjernen etter 7 strake tap. Vi ønsker å forlenge vår seiersrekke som nå er på 5 kamper. Vi stiller med 15 U18 spillere, pluss Carlsson og Granath fra U16 og U15. Vi ser frem til tur og to bra kamper i Stavanger.

Tabell U18

Lørdag 7.januar kl.17:00

Stavanger vs FriskAsker, Siddishallen

Tap 5-2(1-0,0-1,4-1)

Det glapp litt mot slutten i denne kampen. Stavanger stilte med alt de hadde og vi reiste over med fem 01-spillere og en 02-spiller. Alle gjorde en stor innsats, men Stavanger ble til slutt for sterke og avgorde i 3.periode. Melzer og Hurrød scoret våre mål.

Søndag 8.januar kl.15:00

Stavanger vs FriskAsker, DNB Arena

Seier 3-5(1-1,1-3,1-1)

Vi klarte oss mye bedre i den andre kampen. Stavanger hvilte sine beste, samtidig som vi endret litt på rekkene. 01-gutta fikk spille sammen på en rekke og det så ut til at det hjalp litt for alle rekkene. Det ble litt mer kjente konstellasjoner på alle rekker. Torgunrud, Jensen, Hurrød og Soleng, alle med 2 poeng, i tillegg til at Hodt jr og Melzer gjør mål. Vestavik og Høvik sto hver sin kamp og gjør solid innsats begge to.

Vi holder 3.plassen på tabellen, men Vålerenga og Lillehammer rykker ifra med 2 poeng mer enn oss på denne runden. MS fortsatt 3 poeng bak oss på 4.plass.