Velkommen til skøyte- og ishockeyskole.


Har du evt spørsmål. ikke nøl med å ta kontakt med Cathrine via mail cathrine@oddsit.no eller 97514811


Hvordan høstens hockeyskole vil bli pågrunn av covid-19 må vi se ann når det nærmer seg. Vi håper på å få gjennomført et normalt opplegg. 

Uansett om du er nybegynner eller har gått litt på skøyter fra før, har Frisk Asker et tilbud for deg! Hos oss lærer barna å føle seg trygg på isen - med og uten kølle.

Ishockey er verdens beste og mest utviklende barneidretter, og vi ønsker gi flest mulig en mulighet til å bli kjent med denne flotte lagidretten. Nesten alle ishockeyspillere, uansett nivå, har startet på en skøyte- eller hockeyskole. Enten du har gått litt på skøyter eller er nybegynner, kan det være lurt å starte på skøyte- og hockeyskolen. Her vil du lære teknikk og å bli trygg på isen. Vi i Frisk Asker gleder oss til å bli kjent med deg.

Informasjon om skøyte- og hockeyskole 

Vi i Frisk Asker arrangerer skøyte- og ishockeyskole, både på høsten og etter jul. Hver av disse har cirka 10 samlinger. Covid-19/Korona: Vi følge korona-reglene under skøyte og ishockeyskolen.
Vi holder oss oppdatert ang rådene fra helsemyndighetene.
Det kan derfor bli avvik fra informasjon som står i vår informasjon med tanke på endringer på smittevernregler fra myndighetene.

ALLE BARN MÅ være registrert via påmeldingsskjemaet før de møter til første trening

Har dere spørsmål ta gjerne kontakt med

hovedansvarlig Cathrine Selmer på cathrine@oddsit.no


Alle barn, både jenter og gutter, i alderen 4-8 år (+/-) er velkommen hos oss i Frisk Asker Ishockey Junior!

Vi bruke en app som heter Spond.
Det er kanskje mange som allerede bruker den i andre idrett. Men for dere som ikke kjenner til denne er det en kommunikasjons app. Den lastes ned via Android /App store.
Der vil alle treningstidene våre ligge og man kan huka av om man kommer eller ikke. 
Her vil man også få informasjon som er viktig for dere foreldre og deres barn ang skolen. 
Det er også enkelt å få kontakt med meg hvis det er noen spørsmål


Etter og ha sendt inn påmeldings skjema vil dere få tilgang til gruppen som heter Frisk Asker skøyte og ishockeyskole.
Det er når dere kommer inn i denne gruppen dere vil få beskjed om å betale kontingenten for deltagelse som er på 600 kr. pluss et lite gebyr.

Ønsker dere å prøve 2 ganger gratis huker dere av for dette i påmeldingskjema.
Dere vil da ikke få utdelt treningsdrakter, før dere evt ønsker å gå videre og melde dere på hele skolen.

 

Alle barna som melder seg på full skøyte og ishockeyskole vil få låne treningsdrakt.
Treningsdraktene vil være fordelt i ulike fager i forhold til hvem ferdighets gruppe barnet er på.
Denne drakten SKAL leveres tilbake ved endt skole. Blir den ikke levert tilbake vil dere bli fakturert 250 kr i gebyr. 


Hvem passer skøyte- og hockeyskolen for?

Barna trenger ingen ferdigheter med skøyter før de kommer til oss. Nybegynnere hos oss begynner med enkle øvelser for å bli venn med isen og bli kjent med andre gode øvelser tilpasset barnets nivå. Gjennom lek på isen vil barna gradvis lære å mestre å bruke skøytene på isen. 

Det vil bli delt inn i ulike nivåer ute på isen. Ett nivå for nybegynnere, neste nivåene for de som har kommet litt lenger med skøyteteknikk, også de som er klar for å bli en del av et aldersbestemt lag. Alle barn blir plassert på det nivået som passer best for dem – Alle vet at barn utvikler seg forskjellig uavhengig av alder. 

Det er instruktørene som vil flytte barna til neste nivå når de er klare. Det er KUN trenere som skal flytte barna over til neste nivå, men dersom det skulle være andre grunner, kontakt trenere.

Mestringsfølelsen står alltid i sentrum. Vi vil at barna skal ha troen på seg selv, bygge selvtillit og være stolte av det vi klarer. Vi ønsker at barnet har det gøy på isen, men også at treningen og fremgangen bokstavelig kommer frem slik at barna får denne mestringsfølelsen. 


DETTE SKAL VÆRE GØY!


Det er viktig at dere kommer på første trening og at dere får registrert at dere har ankommet

Første gang dere møter opp, bør dere komme minimum 30 min før oppsatt tid slik at dere får tid til å registrere dere og at barna får tid til et godt første inntrykk av Askerhallen og isen.

De neste gangene bør dere møte opp minimum 15 minutter før trening, slik at dere har tid til å få på utstyr og være klare til treningen starter. (Det vil si dere bør møte opp 11.45 på lørdager og 16.15 på onsdager.)


Hockeydrakt.

Alle får LÅNE hockeyskoledrakter mens de er på skøyte- og ishockeyskolen. Ved overgang til aldersbestemte lag, går man over til Frisk Askers kampdrakter. 

Ingen får utlevert skolens hockeydrakt før betalingen er registrert hos klubben, eller om dere viser frem en bekvittering på papir eller på telefonen. Etter registrert betaling får barnet utlevert en farget hockeydrakt. Hver gruppe har sin egen farge, og når barnet flytter opp til neste gruppe bytter barnet drakten sin inn til en ny farge. Dette er stas for barna og gir dem en liten anerkjennelse etterhvert som mestringen øker.

Drakten MÅ leveres tilbake ved slutten av hockeyskolen eller eventuelt dersom barnet slutter før. Avtal tilbakelevering til ansvarlig trener Cathrine Selmer (telefon 97514811). Det vil da bli krysset av at drakten er levert tilbake, dersom drakten ikke leveres tilbake vil dere bli fakturert kr. 250,- etter sesongslutt.

Barna/spillerne vil alltid få låne drakt gratis av klubben, så lenge de er med på ishockey, enten det gjelder skøyte- og hockeyskolen, eller i aldersbestemte lag.

Utstyr

Barna vil trenge noe utstyr når de starter hos oss:

  • Skøyter
  • Ishockeyhjelm med gitter (gjerne fargen sort)
  • Halsbeskyttelse
  • Gode hansker / gjerne ishockeyhansker
  • Ishockeykølle

Gå til utstyrstips for gode råd.

Det selges også startpakker for barn med basisutstyr som er fine. XXL i Sandvika har en egen ishockeyavdeling, og kan være behjelpelig.

Oppstart for skøyte- og hockeyskolen og veien videre

En treningsøkt varer i cirka 50 min

De fleste starter på lag når de er mellom 7 og 10 år (U8 til U11). Lagene er vant til å ta i mot nye spillere og du kan forvente å raskt bli en del av laget. Du kan lese mer om veien videre under "Tigerveien".

Spørsmål?

Cathrine Selmer er ansvarlig for skøyte- og hockeyskolen. Hun kan nås på telefon 975 14 811 eller e-post cathrine@oddsit.no.

Alternativt kan du benytte kontaktskjema her.


Praktisk informasjon om Askerhallen, der vi hører hjemme

Adresse: Brages vei 2, 1387 Asker

På grunn av bygging av ny ishall har vi dessverre mindre parkering muligheter.
Vi oppfordrer dere som har mulighet til å gå til ishallen om å gjøre det. Men det er laget parkeringsplass ved brannstasjonen.
 

Inngang til ishallen er på enden, mot matbutikken Coop Extra. Garderobene finnes rett innenfor hovedinngangen. Vi oppfordrer dere til å skifte i garderoben, dette for å gi barna en følelse av garderobekulturen som er en stor del av ishockeyen. Hvilken garderoben som skal brukes, står på den hvite tavlen som befinner seg på høyre side innenfor hovedinngangen. Der vil det stå "Hockeyskolen" og hvilken garderobe dere kan benytte dere av.

Det er åpen kiosk med kaffe, vafler og brus. Den befinner seg langs vantet, på venstre side. Vi tar kort og Vipps.

Toalett finnes i under tribunen, på kortsiden ved garderobene.

Vi ønsker at dere foreldre hjelper til med å få utstyr av og på isen slik at vi raskt kommer igang med trening. Utstyret finnes langs vantet ved spillerboksene, en av trenerne vil fortelle hva vi trenger på isen til den aktuelle treningen.

Velkommen til skøyte- og hockeyskolen!

Videoer

Se videoer fra Get skøyter -og hockeyskole.

Åpen kiosk